woensdag 9 oktober 2013

De Luysen, Grote Zilverreiger en allerlei vruchten

Afgelopen week alleen maar goede weersverwachtingen dus ben ik diverse keren naar De Luysen geweest en naar De Doort. Ik was niet de enige die dacht van het mooie weer te genieten en ik kwam diverse wandelaars en fotografen tegen die de zelfde gedachten moeten hebben gehad. Bij de Luysen is inmiddels de nieuwe vogelhut haast klaar en wacht op de laatste werkzaamheden om daarna officieel geopende te worden. Ook worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de laatste vijvers om deze bij het natuurgebied te betrekken. Daardoor was de waterstand verlaagd in het naastgelegen ven wat een vreemd gezicht is. De rietpollen stonden droog en in het resterende water zag je de vissen bewegen. Voor de reigers een makkelijke prooi. Ook het IJsvogeltje die langs kwam scheren maakt daar natuurlijk gebruik van.



In de vogelkijkhut weer de bekende gezichten en de nodige verhalen over wat er wel en niet te zien was. Al met al is het nu een rustige periode. Door de droogte nog niet al te veel paddestoelen maar her en der kom je ze al tegen.



Bij de watermolen langs de A-beek staan grote fruitbomen met pruimen en peren. Het fruit wat overrijp is ligt onder de bomen en vlinders en Hoornaars weten ze te vinden.


Op de velden wordt nu het mais geoogst de kolven zien er goed uit. Ik denk dat de boeren dit jaar niets te klagen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten